Paprikaleves virslivel

Paprikaleves virslivel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 15 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem, karalábé)
  • 1 szem krumpli
  • 10 dkg fehér káposzta
  • 25 dkg sárga, piros, zöld paprika
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 pár virsli
  • bors
  • kömény
  • babérlevél
  • 3 evőkanál olaj, ételízesítő
  • 1-1 evőkanál liszt és pirospaprika
  • 15 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem, karalábé)
  • 1 szem krumpli
  • 10 dkg fehér káposzta
  • 25 dkg sárga, piros, zöld paprika
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 pár virsli
  • bors
  • kömény
  • babérlevél
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • ételízesítő

Elkészítés:

A zöldségeket csíkokra vágjuk, és az olaj felén megdinszteljük, fűszerezzük.

Felöntjük 1 liter vízzel, félpuhára főzzük.

Hozzáadjuk a szintén csíkokra vágott paprikákat, hagymát, káposztát, még 15 percig főzzük.

Ekkor beletesszük a felkarikázott virslit és a fokhagymát, majd összeforraljuk.
Paprikás rántással (az olajon megpirítjuk a lisztet, a tűzről levesszük, és pirospaprikát keverünk bele) besűrítjük, petrezselyemzölddel, kaporral ízesítjük.

Megjegyzés:

A receptet Domokosné Nagy Erzsébet küldte be. Köszönjük!