Papagáj szelet

Papagáj szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 35 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag puncs vagy epres ízű pudingpor
  • a mázhoz:
  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • a díszítéshez:
  • színes dekor cukor
  • a tepsi 23 x 34 cm-es
  • 35 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • csipet
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag puncs vagy epres ízű pudingpor
  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • színes dekor cukor

Elkészítés:

A margarint a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztbe csipet sót és 1 kávéskanál szódabikarbónát keverünk. Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a habosra kevert tojássárgás masszához adagoljuk a liszttel a tejföllel felváltva.

Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk. Az egyikbe a csokoládés, a másikba vaníliás, a harmadikba a puncsos vagy epres pudingport keverjük. Az így kapott tésztákat kanalanként felváltva szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe adagoljuk, a végén egy kicsit összerázzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A mázhoz a csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a kihűlt süteményt bevonjuk vele, a tetejét színes cukorral megszórjuk.

A tészta mennyisége 2 db őzgerinc formához megfelel, tehát süthető abban is.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!