Panzanella, avagy kenyér saláta - gluténmentesen

Panzanella, avagy kenyér saláta - gluténmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 4-5 szelet szikkadt (gluténmentes) kenyér
  • 4-5 szem paradicsom (annál jobb, minél lédúsabb)
  • 2 szál újhagyma, zöldjével együtt
  • kb. 4-5 centiméternyi kígyóuborka
  • 1 kicsi lilahagyma
  • pár levél friss bazsalikom
  • pici só
  • pici fekete bors
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • pici ételízesítő
  • 4-5 szelet szikkadt (gluténmentes) kenyér
  • 4-5 szem paradicsom (annál jobb, minél lédúsabb)
  • 2 szál újhagyma, zöldjével együtt
  • 4-5 cm-es kígyóuborka
  • 1 kicsi lilahagyma
  • pár levél friss bazsalikom
  • pici
  • pici fekete bors
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • pici ételízesítő

Elkészítés:

A kenyérszeleteket locsoljuk meg kevés olívaolajjal, majd szórjuk meg kevés ételízesítővel, és dugjuk be a sütőbe úgy 5-10 percre, míg kissé megpirul.

Ez idő alatt mossuk meg a paradicsomot, vágjuk kockákra, a hagymát szintén tisztítsuk meg és vágjuk vékony szeletekre, az uborkát szintén kockákra vágjuk és mindezt egy nagy tálba rakjuk. Erre tördeljük rá a kenyeret, locsoljuk meg egy kevés olíva olajjal, egy kis balzsamecettel, kevés sóval, borssal, a karikázott újhagymával, apróra vágott bazsalikommal, majd jól összekeverve halmozzuk tányérra és már fogyaszthatjuk is.

Ehetjük csak salátaként, de adhatunk hozzá maradék sült húst, s így máris köretté avanzsálódik. Megbolondíthatjuk akár buggyantott tojással, de adhatunk hozzá olíva bogyót, kapri bogyót, tetszés szerint.

Azt tudni kell erről a salátáról, hogy nem csak borzasztó egyszerű, gazdaságos, ízletes, de legfőképp abbahagyhatatlan... de tényleg... akármennyire is degeszre eszi magát az ember az ember, módszeresen visszatér a konyhába, és addig csipeget amíg csak egy morzsa is van a tányéron.

Megjegyzés:

A receptet Virág Kata küldte be. Köszönjük!