Panna cotta szőlőzselével

Panna cotta szőlőzselével

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A panna cottához:

  • 0,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál cukor
  • 3 dl sűrű görög joghurt
  • 1 dl víz
  • 2 lap zselatin

A szőlőzseléhez:

  • 60 dkg otelló szőlő
  • 2,2 dl víz
  • 6 lap zselatin
  • 6,5 dkg cukor

A ropogós mogyoróhoz:

  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg törökmogyoró

Elkészítés:

Elkészítés:

Szemezzük le a megmosott szőlőt! Tegyük fel a tűzre egy kis edényben! Nyomkodjuk meg krumplinyomóval, adjunk hozzá kis cukrot és vizet, forraljuk fel, majd passzírozzuk át egy szűrőn! Áztassuk hideg vízbe a zselatint, majd nyomkodjuk ki! Oldjuk fel az átpasszírozott szőlőlében! Amikor kissé dermedni kezd, 4 pohárba elosztjuk, majd néhány órára hűtőbe tesszük.

Panna cotta:

Turmixoljuk össze a joghurtot 1 deci vízzel és cukorral!

Áztassuk hideg vízbe a zselatint! Melegítsünk forráspontig fél deci tejszínt, majd oldjuk fel benne a kinyomkodott zselatint! Hűtsük le, majd keverjük a joghurthoz! Osszuk el a szőlőzselén, majd tegyük pár órára hűtőbe!

Mogyoró:

Tegyük a mogyorót sütőpapírral bélelt sütőlapra! Süssük 10 percet 190 fokra előmelegített sütőben! Karamellizáljunk cukrot egy serpenyőben! Morzsoljuk le a mogyoró héját, majd tegyük tiszta sütőpapírra! Csorgassuk rá a karamellt, és hagyjuk megszilárdulni! Törjük durvára! Szórjuk meg a pohárkrémet a mogyoróval!

Neked ajánljuk