Pankó morzsában rántott karfiol francia salátával

Pankó morzsában rántott karfiol francia salátával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 fej karfiol kb. 60 dkg
  • 3 egész tojás
  • 15 dkg pankó morzsa
  • 4 evőkanál liszt
  • őrölt bors
  • köménymag
  • *
  • a salátához:
  • 1 doboz csemegekukorica
  • 1 doboz zöldborsó bébi répával
  • 1 nagyobb savanykás alma kockára vágva
  • 4 db csemege kockára vágva
  • 20 dkg majonéz
  • 2 evőkanál tejföl
  • fél citrom leve
  • csipet só
  • bors
  • 1 fej karfiol kb. 60 dkg
  • 3 egész tojás
  • 15 dkg pankó morzsa
  • 4 evőkanál liszt
  • őrölt bors
  • köménymag
  • 1 doboz csemegekukorica
  • 1 doboz zöldborsó bébi répával
  • 1 nagyobb savanykás alma kockára vágva
  • 4 db csemege kockára vágva
  • 20 dkg majonéz
  • 2 evőkanál tejföl
  • fél citrom leve
  • csipet
  • bors

Elkészítés:

A karfiolt bő sós, borsos, köménymagos vízben megfőzzük (de ne teljesen fogkeményre), majd kiszedjük a vízből és hűlni hagyjuk.

A tojást villával felverjük, sózzuk, borsozzuk, a karfiolt szintén megsózzuk, borsozzuk. Szokásos módon bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, majd végül pankó morzsába forgatjuk és bő olajban aranysárgára sütjük. Papírtörlőre kiszedjük.

A salátához a hozzávalókat egy tálába rakjuk, a majonézt a tejföllel kikeverjük, sóval, borssal és a citromlével ízesítjük, és a saláta keverékre öntjük, majd jól összekeverjük. A karfiollal együtt tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti