Panírozott almás csirkemellnyárs sült zöldségekkel

Panírozott almás csirkemellnyárs sült zöldségekkel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • fél natúr csirkemell
  • 1 db savanykás alma
  • 1 nagyobb édesburgonya
  • 2 db cékla
  • kis fej zöld pagoda karfiol
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db egész tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 dl olaj
  • bors
  • 4 db grill fa nyárs
  • fél db natúr csirkemell
  • 1 db savanykás alma
  • 1 nagyobb édesburgonya
  • 2 db cékla
  • kis fej zöld pagoda karfiol
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db egész tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 dl olaj
  • bors
  • 4 db grill fa nyárs

Elkészítés:

A céklát megsúroljuk, négybe vágjuk, ha nagyobbak akkor 6 felé.

Veszünk 2 db nagyobb alufóliát megkenjük olajjal, rárakjuk a cékla hasábokat, sózzuk, borsozzuk, becsomagoljuk, egy sütőlapra tesszük és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.

Az édesburgonyát megtisztítjuk, vastagabb karikára vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, egy tálba tesszük az összeset, gyengéden sózzuk, borsozzuk, kevés olajjal meglocsoljuk. Összekeverjük, egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorba rakjuk és betesszük a cékla mellé a sütőbe 15 percre és megsütjük.

Amíg sül a zöldség addig elkészítjük az almás csirkenyársat. Az almát megtisztítjuk és nagyobb kockára vágjuk, a csirkemellet is ugyanakkora kockára vágjuk. A csirkemell kockákat enyhén megsózzuk, borsozzuk az almát natúron hagyjuk.

Veszünk 4 db fa nyársat és felváltva felszúrjuk a csirkemell- és almakockákat. Hagyományos módon bepanírozzuk – lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban szép piros ropogósra sütjük.

Ha mindennel elkészültünk, egy sültes tálra kirakjuk a megsült batátát, a céklát és a pagoda karfiolt és mellé tesszük a kisült panírozott almás csirkenyársakat.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti