Panettone

Panettone

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 csipet só
  • 15 dkg kandírozott és aszalt gyümölcs
  • 1 citrom reszelt héja
  • 6 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 db tojássárgája
  • 1 dl tej
  • 8 dkg vaj
  • 25 dkg liszt

A tetejére:

  • 1 dkg mandulaforgács
  • fél tojás
  • 1 evőkanál tej
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés:

Elkészítés:

Készítsünk kelt tésztát a hozzávalókból! Futtassuk fel az élesztős cukrot meleg tejben! Tegyük keverőtálba a lisztet, a gyümölcsöket, a tojássárgákat, 1 csipet sót, a reszelt citromhéjat és az olvasztott vajat! Öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt is! Dagasszunk tésztát! Takarjuk le, majd kelesszük duplájára!

Béleljünk ki egy cserépedényt sütőpapírral! Tegyük bele a tésztát!

Vágjuk be a tészta tetejét kereszt formában! Tegyünk a mélyedésekbe vajat! Kenjük meg a tetejét kevés tejjel elkevert tojással! Szórjunk rá mandulaforgácsot!

Süssük meg 170 fokra előmelegített sütőben háromnegyed óra alatt!

Neked ajánljuk