Pándi meggyes, mákos és túrós rétes

Pándi meggyes, mákos és túrós rétes

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a palacsintatésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • fél dl étolaj
  • 2 tojás
  • csipetnyi cukor

a töltelékekhez:

  • 15 dkg darált mák
  • 5 dkg cukor
  • 1-2 dl meggylé
  • 20 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 20 dkg meggy
  • 15 dkg cukor
  • 5 evőkanál darált dió
  • 6 db réteslap
  • 2 dl olaj
  • 5 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A palacsintatésztához a lisztet a tojással, az étolajjal, sóval, cukorral és az apránként belecsurgatott tejjel csomómentesre keverjük. Kicsit pihentetjük, és olajozott palacsintasütőben 12 palacsintát készítünk belőle.

A túróba cukrot, tojást, vaníliás cukrot, mazsolát keverünk. A mákot cukorral ízesítjük, és annyi meggylével keverjük el, hogy ne legyen túl száraz. A magozott meggyet kicsit apróbbra vágjuk, cukorral ízesítjük, és darált diót adunk hozzá, hogy felszívja a nedvességet.

A palacsintákon teljesen szétkenjük a tölteléket, majd a végeit gondosan benyomjuk. Mindegyik ízből négyet készítünk.

A réteslapokat konyharuhára terítjük. Az olajjal elkeverjük a tejfölt, ezekkel alaposan átkenünk minden lapot, és hármat egymásra helyezünk. A közepükbe egymás alá először két túrós, majd mellé két mákos, végül felülre a kettőjük közepére két meggyes palacsintát teszünk. Ráhajtjuk a réteslapokat, és kikent tepsibe helyezzük. A következő rudat ugyanígy készítjük el.

A tetejüket jó vastagon bevonjuk zsíros tejföllel, és forró sütőben pirosra sütjük. Kihűlés után szeleteljük, a tetejét porcukorral megszórhatjuk.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk