Palócleves

Palócleves

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 1 kávéskanál liszt
  • 75 dkg sertéshús
  • 40 dkg zöldbab
  • 1 csokor kapor
  • csipetke tészta
  • 2 babérlevél
  • 3 dl tejföl
  • 30 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt kömény
  • pirospaprika

Elkészítés:

Elkészítés: Vágjuk apróra a hagymát, és pirítsuk meg olajon! Tegyük hozzá a húst, a borsot, a sót, a pirospaprikát és az őrölt köményt! Engedjük fel vízzel, majd tegyük bele a babérlevelet!

Ha majdnem teljesen megpuhult a hús, tegyük hozzá a felkockázott krumplit és a zöldbabot!

Ha minden hozzávaló megpuhult, habarjuk be a levest a tejföllel elkevert liszttel! Szórjuk bele a csipetke tésztát, majd főzzük készre!

Hasonló receptek