Palócleves

Palócleves

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhalábszár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg zöldbab
  • 25 dkg burgonya
  • liszt
  • tejföl 20%-os
  • olaj
  • pirospaprika
  • kömény
  • babérlevél
  • 1 csokor kapor

Elkészítés:

Kuktába rakok 2-3 ek. olajat és apróra vágott hagymát dinsztelek rajta, majd tűzről levéve 1 ek. pirospaprikát keverek hozzá. A kockázott húst rádobom és visszateszem a tűzre. Átpirítom és fedél alatt 35-40 percet főzöm. Utána fedő nélkül még pár percig, nagy lángon főzöm. 1,5 liter vízzel felöntöm, darabolt fokhagymát, babérlevelet és ételízesítőt, 1 ek. gulyáskrémet, a zöldbabot és kockázott krumplit adok hozzá. Lezárva még 6 percet főzöm. A kukta tejét hideg vízzel leöntöm, tetejét leveszem.A lisztes habaráshoz 5 ek. lisztet deci vízzel keverek simára, majd zsíros tejfölt és aprított kaprot teszek bele, ezzel sűrítem a levest. Kissé felmelegítem ezek után.

Neked ajánljuk