Paleo zserbó

Paleo zserbó
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20-25 dkg magozott datolya
  • 15 dkg mazsola
  • 35 dkg cukrozatlan darált dió
  • 15 dkg natúr pisztácia
  • 4 evőkanál cukormentes baracklekvár
  • 2 evőkanál rumaroma
  • *
  • a tetejére:
  • 20 dkg 70 %-os étcsokoládé
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 20-25 dkg magozott datolya
  • 15 dkg mazsola
  • 35 dkg cukrozatlan darált dió
  • 15 dkg natúr pisztácia
  • 4 evőkanál cukormentes baracklekvár
  • 2 evőkanál rumaroma
  • *
  • 20 dkg 70 %-os étcsokoládé
  • 1 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés:

Aprítógépben összedolgozzuk a datolyát, a mazsolát és a pisztáciát, hogy ragacsos állaga legyen. Egy másik tálban összekeverjük a darált diót a lekvárral, majd hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket. Kézzel jól összegyúrjuk, ha kicsit ragadósabb a kelleténél, akkor adhatunk hozzá még darált diót vagy kókuszreszeléket.

A masszát egy sütőpapírral bélelt formában (kb. 20x20-as) elegyengetjük, és kb. 1 órára lehűtjük. Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, a kókuszolajat hozzáadjuk, hogy szép fényes legyen, és az egészet a kihűlt masszára öntjük.

Másnap éles késsel felszeleteljük.

Ebből a mennyiségből kb. 12 db lesz. Az íze olyan, mint a zserbóé, de sem tejterméket, sem pedig lisztet nem tartalmaz!

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti