Paleo torta

Paleo torta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a sima piskótához:
  • 6 db tojás
  • 2 enyhén púpos evőkanál mandulaliszt
  • 1 evőkanál kókuszliszt (vagy a mandulalisztet kihagyva 3 enyhén púpos evőkanál kókuszliszt)
  • egy pici só
  • 5 teáskanál négyszeres erősségű édesítő (vagy 3-4 evőkanál eritrit vagy xilit)
  • vanília kikapart belseje
  • fél bio citrom reszelt héja
  • a kakaós piskótához:
  • 6 db tojás
  • 2 enyhén púpos evőkanál mandulaliszt
  • 1 evőkanál kókuszliszt (vagy a mandulalisztet kihagyva 3 enyhén púpos evőkanál kókuszliszt)
  • egy pici só
  • 5 teáskanál négyszeres erősségű édesítő (vagy 3-4 evőkanál eritrit vagy xilit)
  • vanília kikapart belseje
  • fél bio citrom reszelt héja
  • + 1 evőkanál kakaó
  • a krémhez:
  • 1 csomag gluténmentes vanília puding
  • 2 evőkanál négyszeres erősségű édesítő (vagy 3 kanál eritrit vagy xilit)
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • 300 ml kókusztej
  • 1 doboz totu
  • cukormentes szilvalekvár
  • pici édesítő
  • pici kókusztej
  • pici rum (elhagyható)
  • cukormentes étcsokoládé
  • 6 db tojás
  • 2 púpos evőkanál mandulaliszt
  • 1 evőkanál kókuszliszt
  • pici
  • 5 teáskanál négyszeres erősségű édesítő (vagy 3-4 evőkanál eritrit vagy xilit)
  • vanília kikapart belseje
  • fél bio citrom reszelt héja
  • 6 db tojás
  • 2 púpos evőkanál mandulaliszt
  • 1 evőkanál kókuszliszt
  • egy pici
  • 5 teáskanál négyszeres erősségű édesítő
  • vanília kikapart belseje
  • fél bio citrom reszelt héja
  • + 1 evőkanál kakaó
  • 1 csomag gluténmentes vanília puding
  • 2 evőkanál négyszeres erősségű édesítő
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • 300 ml kókusztej
  • 1 doboz totu
  • cukormentes szilvalekvár
  • pici édesítő
  • pici kókusztej
  • pici rum
  • cukormentes étcsokoládé

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját az édesítővel, a vaníliával, a citrom héjával robotgéppel jól elkeverjük. A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgájába belekeverjük a liszteket, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig alsó-felső sütéssel megsütjük. Ugyan elkészítjük a kakaós piskótát is.

A krémhez a pudingport kikeverjük egy kevés hideg kókusztejjel, majd hozzáöntjük a többi kókusztejet, az édesítőt és lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük. Hagyjuk kicsit meghűlni, majd 3 evőkanál kókuszolajjal simára keverjük és belekeverünk egy kis doboz totut.

A szilvalekvárt kikeverjük az édesítővel és a kókusztejjel (ízlés szerint pici rummal).

A piskótákat két-két részre vágjuk, a lapokat először megkenjük a kikevert szilvalekvárral, majd a vanília pudingos krémmel, egymásra rakjuk a lapokat, majd a maradék krémmel megkenjük a torta külsejét is.

Az étcsokoládét felolvasztjuk és megcsurgatjuk vele a tortát. Gyümölcsökkel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Csutak küldte be. Köszönjük!