Paleo meggyes pite (gluténmentes)

Paleo meggyes pite (gluténmentes)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 15 dkg paleo süteményliszt
  • 2 marék darált dió
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál négyszeres édesítő
  • 4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • csipet fahéj
  • 35 dkg cukormentes meggybefőtt (vagy levétől lecsurgatott fagyasztott meggy)
  • 15 dkg paleo süteményliszt
  • 2 marék darált dió
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál négyszeres édesítő
  • 4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet
  • csipet fahéj
  • 35 dkg cukormentes meggybefőtt (vagy levétől lecsurgatott fagyasztott meggy)

Elkészítés:

A tojásokat kettéválaszjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját az édesítővel addig keverjük, amíg kifehéredik, majd keverés mellett hozzácsurgatjuk a kókuszolajat.

Összekeverjük a lisztet a sütőporral, sóval, fahéjjal, majd óvatos keveréssel összeforgatjuk a habbal. Kanalanként hozzákeverjük a lisztet is.

A tésztát egy 20 cm átmérőjű szilikonos tortaformába simítjuk, majd elrendezzük rajta a meggyet. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perig sütjük. Amikor szép színe lesz, és kicsit elválik a forma oldalától, akkor kész.

Készülhet bármilyen más gyümölccsel is.

Megjegyzés:

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!