Paleo almás-mandulás torta

Paleo almás-mandulás torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 12 szelethez:
  • 35 dkg mandulaliszt
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 18 dkg kókuszzsír
  • 3 tojás
  • 15 dkg eritritol
  • a töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 20 dkg eritritol
  • 1 rúd vanília pépje
  • 10 dkg aszalt áfonya
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 35 dkg mandulaliszt
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 18 dkg kókuszzsír
  • 3 db tojás
  • 15 dkg eritritol
  • 1 kg alma
  • 20 dkg eritritol
  • 1 rúd vanília pépje
  • 10 dkg aszalt áfonya
  • 1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés:

A mandulalisztet a szódabikarbónával, a kókuszzsírral, a tojással és az eritritollal összegyúrjuk. A tészta felét kinyújtjuk, 24 cm átmérőjű, kikent kapcsos tortaformába tesszük és belenyomkodjuk, hogy a peremére is jusson.

A töltelékhez az almát meghámozzuk, húsát lereszeljük, összekeverjük az eritritollal, a vaníliával, az áfonyával és a fahéjjal, és a tésztával bélelt tortaformába kanalazzuk.

A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, az almás rétegre tesszük, széleit a forma oldalához nyomogatjuk. A sütőben 180 °C-on kb. 50 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, akkor szeleteljük.





Megjegyzés:

Recept – fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti