Elkészítés:
A mandulalisztet a szódabikarbónával, a kókuszzsírral, a tojással és az eritritollal összegyúrjuk. A tészta felét kinyújtjuk, 24 cm átmérőjű, kikent kapcsos tortaformába tesszük és belenyomkodjuk, hogy a peremére is jusson.
A töltelékhez az almát meghámozzuk, húsát lereszeljük, összekeverjük az eritritollal, a vaníliával, az áfonyával és a fahéjjal, és a tésztával bélelt tortaformába kanalazzuk.
A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, az almás rétegre tesszük, széleit a forma oldalához nyomogatjuk. A sütőben 180 °C-on kb. 50 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, akkor szeleteljük.
Megjegyzés:
Recept – fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
klasszikus
,
diétás
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
75 perc
,
desszert
,
torta
,
gyümölcsös
,
almás