Pálcikás piskóta

Pálcikás piskóta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 2 tojás
  • 10 dkg vaj + a formához
  • 5 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 dkg liszt + a formához
  • a mázhoz:
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál kakaópor
  • 1 nagyobb citrom leve
  • a díszítéshez:
  • színes díszítő cukorka
  • csokoládéreszelék
  • tört mogyoró
  • 2 db tojás
  • 10 dkg vaj + a formához
  • 5 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 dkg liszt + a formához
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál kakaópor
  • 1 nagyobb citrom leve
  • színes díszítő cukorka
  • csokoládéreszelék
  • tört mogyoró

Elkészítés:

A jégkrémszerű sütőformákat kivajazunk, és liszttel megszórunk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tojások sárgáját habosra keverjük a vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a citromlevet, a reszelt citromhéjat, majd belekeverjük a sütőport és a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a habot óvatosan a tésztába forgatjuk.

A tésztát a formákba adagoljuk. (Ha nincs ilyen formánk, süssük meg a tésztát sütőpapírral borított lapon, és amikor kész, vágjuk formára.) A sütőben 12-15 percig sütjük. Amikor elkészült, kivesszük, pihentetjük, hagyjuk egészen kihűlni.

A mázhoz a cukrot a citromlével kikeverjük, hogy éppen folyós legyen. Megfelezzük, az egyik részbe belekeverjük a kakaóport. (Használhatunk olvasztott csokoládét is.)

A süteményeket tetszőlegesen bevonjuk a cukormázzal, majd színes cukorral, reszelt csokoládéval, mogyoróval díszítjük. A végébe pálcikát szúrunk, úgy kínáljuk.