Palacsintatorta

Palacsintatorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 db palacsinta
  • kakaópor
  • 14 db babapiskóta
  • 1 dl kávé
  • 30 ml rum
  • 1 csomag vanilíás cukor

A krémhez:

  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vanilíás pudingpor
  • 1 csomag vanilíás cukor
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 1 l tej
  • 1 csomag puncs pudingpor
  • 1 üveg meggybefőtt
  • fahéj

Elkészítés:

A lefőzött, kihűlt kávéból, rumból és 1 csomag vaníliás cukorból elkészítjük a mártogatóst. Ebbe beleforgatjuk a babapiskótákat, majd sütőpapírral bélelt tortaformába rakjuk őket.

Elkészítjük a vaníliás pudingot, majd a babapiskótákra öntjük. A kisült palacsintákat megtöltjük a kakaóporral és ráfektetjük a vaníliás pudingra. Erre a rétegre kerül a még meleg fél liter tejjel és 3 evőkanál cukorral elkészített csokipuding.

A lecsöpögtetett meggybefőttel borítjuk be a tortát, majd fahéjjal egyenletesen megszórjuk. A befőtt levével a puncspudingot is elkészítjük, ezt is még melegen a meggyre borítjuk. Hűtőszekrénybe rakjuk fél napra.

Neked ajánljuk