Palacsintatorta húsos-zöldséges töltelékkel

Palacsintatorta húsos-zöldséges töltelékkel

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a palacsintához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1 mokkáskanál só
  • egy nagy csipet őrölt fehér bors
  • 4-5 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 evőkanál olaj (+ a sütéshez)

a húsos-zöldséges töltelékhez:

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 1 db lilahagyma (nagy)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db paszternák
  • 15 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gouda sajt
  • 4 evőkanál tejföl
  • őrölt fehér bors
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál olaj

a tejfölös öntethez:

  • 2 dl tejföl (20%-os)
  • 1 db tojás (nagy)
  • csipet őrölt fehér bors
  • kisebb csokor snidling
  • 10 dkg guoda sajt a tetejére

Elkészítés:

A feltört tojásokat egy tálba tesszük, hozzákeverjük a sót, a borsot, majd az ásványvíz kétharmad részét. Ezután hozzáadjuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk az olajat, és ha szükséges még a maradék szénsavas ásványvizet is.

A palacsintasütőt vékonyan kiolajozzuk, majd teszünk bele kb. egy merőkanállal a tésztából, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük. A maradék palacsintatésztával is így járjunk el, majd félretesszük, amíg elkészül a töltelék. A lilahagymát, a sárgarépát és a paszternákot megpucoljuk, majd apróra vágjuk.

Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a darált húst, és kifehéredésig pirítsuk. Amikor a hús már kifehéredett, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, majd lefedve kb. 10 percig pároljuk. Ezután levesszük a fedőt, és zsírjára sütjük a húst, majd kihűtjük.

A zöldségeket és a zöldborsót enyhén sós vízben pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük.

A kihűlt fűszeres húshoz hozzáadjuk az alaposan lecsepegtetett zöldségeket, a reszelt sajtot és a tejfölt, majd összekeverjük. Keverés közben kóstoljuk, és ha szükséges utána ízesítsünk. A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, majd egymás mellé helyezzük egy 24 cm-es kivajazott, és zsemlemorzsával megszórt tortaformába.

A tejfölhöz hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott snidlinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. Ezután egyenletesen rácsorgatjuk a tortaformában lévő palacsintára, majd a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni. Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük, majd úgy kínáljuk.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk