Palacsinta kókuszos-mascarponés túrókrémmel és eperöntettel

Palacsinta kókuszos-mascarponés túrókrémmel és eperöntettel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • kb. 3 dl szóda
  • 30 dkg liszt
  • a sütéshez:
  • olaj
  • a kókuszos-túrós krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg porcukor
  • eperöntet vagy eperlekvár (elhagyható, de együtt nagyon finom)
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 3 dl szóda
  • 30 dkg liszt
  • olaj
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg porcukor
  • eperöntet vagy eperlekvár

Elkészítés:

A tojásokat csipet sóval felverjük, majd hozzáöntjük a tejet. Hozzáadjuk a lisztet, majd a szódát és összedolgozzuk. A tésztát 30 percig pihentetjük.

Egy serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, felforrósítjuk és egyenként kisütjük benne a palacsintákat.

A töltelékhez simára keverjük a túrót a krémsajttal, a vaníliás cukorral, porcukorral és a kókuszreszelékkel.

A palacsintákat megkenjük eperöntettel vagy lekvárral, rásimítjuk a krémet és feltekerjük. Már falatozhatjuk is.

Megjegyzés:

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!