Palacsinta desszert

Palacsinta desszert

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1 teáskanál cukor
  • 0,5 dl tej
  • 2 dl ásványvíz
  • 7 kanál liszt
  • 1 teáskanál olaj

a sütéshez:

  • 1 evőkanál olaj
  • 20 dkg magozott meggy
  • 4 evőkanál cukrozott kakaó
  • 1 evőkanál juhar szirup
  • tejszínhab
  • csoki öntet

Elkészítés:

A tojásokat kikavarjuk a cukorral, a sóval, az étolajjal, majd apánként hozzákeverjük a lisztet és a tejet, végül az ásványvizet. Habverővel simára kavarjuk. A masszát pihentetjük, majd teflon serpenyőben kisütjük.

Megszórjuk a palacsintákat kakaóval, meglocsoljuk juhar sziruppal, majd a palacsinta szélre sorba rákjuk a magozott meggyet és feltekerjük. Ketté vágjuk.

Úgy tálaljuk, hogy a tányérra ráeszünk egy palacsintát, amit szintén megszórjuk kakaóval, meglocsoljuk juharsziruppal, erre fektetjük a kettévágott, töltött palacsintát. Tejszínhab rózsákkal díszítjük, a közepükbe egy-ez magozott meggyet ültetünk, megszórjuk kakaóval, és meglocsoljuk csoki öntettel.

A receptet Szekeresné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk