Hozzávalók:
  • A palacsintához:
  • 3 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • szénsavas ásványvíz
  • kávéskanál olaj
  • pici só
  • édesítő
  • A töltelékhez:
  • 8-9 db alma
  • 6 kanál cukor
  • fahéj
  • 3 evőkanál mazsola
  • 3 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • szénsavas ásványvíz
  • kávéskanál olaj
  • pici
  • édesítő
  • 8-9 db alma
  • 6 kanál cukor
  • fahéj
  • 3 evőkanál mazsola

Palacsinta almás töltelékkel

Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

A tojást, a lisztet, a sót és a tejet összekeverjük, kevés ásványvízzel higítjuk majd az olajat.

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, megpároljuk a cukorral. A mazsolát is hozzákeverjük. Őrölt fahéj is rakunk bele. A kisütött palacsintákat megkenjük a még meleg almatöltelékkel, és felgöngyöljük.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti