Hozzávalók:
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 3 dl ásványvíz
  • 2 ek. olaj
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 3 dl ásványvíz
  • 2 ek. olaj

Palacsinta

Elkészítési idő
5,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

A lisztet és a sót keverőtálba szórom. A tojásokat egyenként felütöm, és a liszthez adom. Apránként, több adagban hozzáöntöm a tejet, és habverővel vagy a kézi robotgép habverőbetétjével minden egyes tejadaggal simára kikeverem, nehogy csomós legyen.

Ezután több részletben hozzáadom a buborékos ásványvizet, és simára keverem. Alufóliával letakarom, legalább 30 percet pihentetem.

A serpenyőt pici olajjal felforrósítom, beleöntök 1 merőkanál tésztát, és úgy forgatom, hogy lehetőleg ne maradjon lyukas, és egyenletesen kitöltse a serpenyő alját. Erős tűzön kb. 1 percig sütöm, aztán kerek hegyű késsel vagy tortalapáttal óvatosan megfordítom. A palacsinta másik oldalát is megsütöm, és egyl nagyobb lapostányérra borítom.

A kisült palacsintákat mélyebb tállal lefedve melegen tartom, amíg a többi palacsintát is kisütöm.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti