Pagodakarfiol saláta

Pagodakarfiol saláta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kisebb pagodakarfiol
  • fél dl fehérborecet
  • fél dl olívaolaj vagy salátaolaj
  • 1 kisebb jégsaláta vagy római saláta
  • 1 db uborka
  • 1 közepes fehér retek
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb fej lilahagyma
  • 1 kisebb pagodakarfiol
  • fél dl fehérborecet
  • fél dl olívaolaj
  • 1 kisebb jégsaláta
  • 1 db uborka
  • 1 közepes fehér retek
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb fej lilahagyma

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megpároljuk, semmiképp se főzzük túl, inkább egy picit roppanós maradjon, mint túl puha.

A többi zöldséget, megmossuk, megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Ha a karfiol megfőtt, kihűtjük, majd tálra rendezzük a zöldségeket, enyhén megsózzuk, majd salátaolajat, illetve a borecetet csurgatunk rá, és egy-két órára hűtőbe tesszük.

(Nálunk a rablóhusi körete volt, de önálló vacsoraétel is lehet.)

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!