Padlizsános rakott csirkemell

Padlizsános rakott csirkemell

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 1 db padlizsán
  • 3 db közepes paradicsom
  • 15 dkg sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, ízlés szerint
  • 5 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, hosszában felszeleteljük, besózzuk, és állni hagyjuk 20 percet, hogy a keserű leve kifolyjon belőle. Ezután mindkét oldalát megsütjük.

Egy olajjal kikenet tepsi alját kibéleljük a sült padlizsánnal, ráfektetjük a besózott csirkemellszeleteket, a tetejére tesszük a szeletelt paradicsomot, zúzott fokhagymával, és ízlés szerinti fűszerekkel ízesítjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és fóliával letakarva kb. 35 percig sütjük, majd megszórjuk reszelt sajttal, és fólia nélkül további 20 perc alatt készre sütjük.

Neked ajánljuk