Padlizsános rakott csirkemell

Padlizsános rakott csirkemell
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 1 db padlizsán
  • 3 db közepes paradicsom
  • 15 dkg sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, ízlés szerint
  • 5 evőkanál napraforgó olaj
  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 1 db padlizsán
  • 3 db közepes paradicsom
  • 15 dkg sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, hosszában felszeleteljük, besózzuk, és állni hagyjuk 20 percet, hogy a keserű leve kifolyjon belőle. Ezután mindkét oldalát megsütjük.

Egy olajjal kikenet tepsi alját kibéleljük a sült padlizsánnal, ráfektetjük a besózott csirkemellszeleteket, a tetejére tesszük a szeletelt paradicsomot, zúzott fokhagymával, és ízlés szerinti fűszerekkel ízesítjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és fóliával letakarva kb. 35 percig sütjük, majd megszórjuk reszelt sajttal, és fólia nélkül további 20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!