Padlizsános-gombás torta

Padlizsános-gombás torta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag fagyasztott leveles tészta
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg darált sertéscomb
  • 5 db nagyobb gomba
  • 2 db kisebb paradicsom
  • 2 db kisebb padlizsán
  • sajt
  • bors
  • bazsalikom
  • majoranna

Elkészítés:

Olvasszuk ki a leveles tésztát, majd nyújtsuk kb. Tegyük a tésztát egy nagyobb tortaformába. A padlizsánokat megpucoljuk, majd fél centis karikákra vágjuk őket, ezzel béleljük ki a tésztát: 1 sor padlizsán, 1 sor vékony szeletre vágott sajt, annak a tetejére ismét egy réteg padlizsán.

Pirítsuk meg kockára vágott hagymát, ha üveges, tegyük hozzá a felszeletelt gombát és felkockázott paradicsomot. A végén adjuk hozzá a húst is. Sóval, borssal, bazsalikommal és majoránnával fűszerezzük.

Ha a hús is készen van, addig pároljuk a zöldségekkel, amíg elfő a lé alattuk. Ezek után a ragut a padlizsánszeletekre szedjük, majd reszelt sajtot szórunk az egész tetejére.

Előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt szép pirosra sül.

Neked ajánljuk