Padlizsánkrém fetasajttal

Padlizsánkrém fetasajttal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 2 db lilahagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg feta
  • olívaolaj
  • mustár
  • bors

Elkészítés:

A megmosott, megszurkált padlizsánt, alufóliával fedett sütőrácson sütjük, 180 fokon. A felaprított hagymát és fokhagymát közben olívaolajon dinszteljük és a már megsült, majd meghámozott padlizsánt rajta pirítjuk. Turmixxal pépesítjük, hozzáadjuk a sajtot, mustárt, borsot és újból átturmixoljuk. Hűtőben hagyjuk állni, pár órát, hogy az ízek összeérjenek. Kiíváló feltét pirítóshoz.

Neked ajánljuk