Padlizsán kapribogyóval

Padlizsán kapribogyóval

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

2 személy:

  • 1 db padlizsán
  • 1 evőkanál jó minőségű kapribogyó
  • 1 csokor petrzselyem finomra vágva
  • 1 evőkanál tehina
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 kis gerezd fokhagyma összezúzva
  • bors
  • 1 piros kaliforniai paprika

Elkészítés:

A padlizsánt félbevágom, alufólián 30 perc alatt, 190 fokos sütőben megsütöm. Amíg hűl, felaprítom a petrezselymet, áttöröm a fokhagymát. A tehinát összekeverem a sóval, a borssal és a citromlével, belekeverem a fokhagymát, a petrezselymet és a kapribogyót. A megsült padlizsánt meghámozom apró kockákra vágom, hozzákeverem a tehinakrémhez.

Tálaláskor kaliforniai paprikával díszítem.

Neked ajánljuk