Padlizsán csirkével

Padlizsán csirkével

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • bors
  • 2 paradicsom
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • fél csokor tárkony
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg emmentáli sajt
  • 2 közepes méretű padlizsán
  • 1 tojás
  • kevés étolaj
  • 3 szál újhagyma
  • 5 dkg füstölt sajt

Elkészítés:

Elkészítés:

Mossuk meg a fliézett csirkemellet, majd vágjuk apró kockákra! Fűszerezzük meg sóval, borssal, apróra vágott tárkonnyal és petrezselyemmel!

A padlizsánokat tisztítás után félbevágjuk, majd kanállal kikaparjuk a belsejüket.

A hagymát felszeleteljük, kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a csirkemellet a felkarikázott paradicsommal, félkészre sütjük.

Forraljuk fel kis lángon a bort, majd a füstölt sajt kivételével tegyük bele az apró darabokra vágott sajtokat! Olvasszuk fel!

A félig kihűlt csirkéhez 1 tojást ütünk. Keverjük el, majd töltsük meg velük a padlizsánokat! Meglocsoljuk az olvasztott sajttal, végül ráreszeljük a füstölt sajtot.

Sütőben közepes fokozaton megsütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.

Neked ajánljuk