Pácolt sült csirkecomb színes paprikaraguval

Pácolt sült csirkecomb színes paprikaraguval

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 2 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 dl étolaj
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 kávéskanál őrölt feketebors
  • 1 kávéskanál cayenne bors
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel és a mézzel. A combokat 1 órára pácoljuk be.

A combokat tepsibe a páclével együtt. Kevés vizet öntünk alá, és fóliával lefedve egy órát közepes lángon sütjük. Levesszük a fóliát, és még 20 percig sütjük.

Közben elkészítjük a ragut. A szalonnát, a paprikákat és a póréhagymátfeldaraboljuk. A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a póréhagymát. Hozzáadjuk a paprikacsíkokat, sózzuk, borsozzuk és 10-15 perc alatt készre pároljuk.

Neked ajánljuk