Pácolt rántott csirke hagymás tört burgonyával

Pácolt rántott csirke hagymás tört burgonyával

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 14 db csirke alsócomb
  • 2 kis pohár natúr joghurt
  • 6 gerezd darabolt fokhagyma
  • 2 tk. őrölt rozmaring
  • 1 tk. őrölt bors

A sütéshez:

  • teljes kiőrlésű liszt
  • 3 felvert tojás
  • olaj
  • zsemlemorzsa

A hagymás burgonyához:

  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • őrölt szerecsendió
  • 5-6 dkg zsír
  • 1,2 kg burgonya
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt bors

Elkészítés:

A combokról előző este a bőrt húzd le, a húsos részt pedig két helyen a csontig vágd be. A joghurtba keverd a fűszereket. Vastagabb nylon zacskóba tedd a combokat, öntsd bele a fűszeres joghurtot, a zacskó száját befogva jól zárd össze, és a hűtőben pihentesd másnapig.

Simísd le a pácot, sózd, kicsit hagyd állni a sóban, majd forgasd lisztbe, felvert tojásba és morzsába. Bő, közepesen forró olajban mindkét oldalukat lassan süsd pirosra. Papírtörlővel bélelt tálba szedd, fóliával takard le, és tartsd melegen tálalásig.

Közben a burgonyát hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára.

Ameddig a burgonya fő, a zsiradékon a finomra aprított hagymát szalmasárgára pirítsd egy tapadásmentes serpenyőben, majd hintsd meg kevés pirospaprikával, és tedd félre.

A burgonyáról a vizet öntsd le, törővel törd össze, és a hagymás zsiradékra borítsd. Ha még szükséges, sózd, borozd, szerecsendióval fűszerezd, és gyakori keveréssel közepes hőfokon enyhe pirosodásig pirítsd.

A rántott combokat a pirított burgonyával tálald. Friss salátát, savanyúságot vagy gyümölcskompótot kínálj hozzá.

Neked ajánljuk