Pácolt marhahátszín almával sütve

Pácolt marhahátszín almával sütve

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahátszín
  • alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl félszáraz fehérbor
  • olívaolaj
  • étolaj
  • 2 mk. curry
  • 4 ek. mustár
  • bors

Elkészítés:

A hátszínt ujjnyi vastagra szelem, mindkét felét sóval, borssal, curry-olívaolaj-mustár elegyével vonom be.

Aprított hagymával, fokhagymával szórva, fólia alatt pácolom 2-3 napon át a hűtőben.

Ezek után ltisztogatom a húst és olajon hirtelen kisütöm őket színtelenre.

Átpakolom tepsibe vagy jénaiba, aztán a megmaradt páclével locsolom, illetve fehérborral, kevés olajjal.

Fólia alatt készre sütöm, közben egyszer megfordítva, amikor is az almagerezdeket melléterítem sülni.

Hasonló receptek