Pácolt bárányszeletek tárcsán sütve

Pácolt bárányszeletek tárcsán sütve

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 6-8 szelet bárányhús (lehet lapocka, combfilé, gerincfilé stb.)
  • 3 dl olívaolaj
  • 3 evőkanál apróra vágott rozmaring
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2-3 egész babérlevél
  • 1 evőkanál méz
  • őrölt bors

Elkészítés:

Elkészítés: Az olajat elkeverjük a rozmaringgal, a sóval, a borssal és a mézzel. Beletörjük a fokhagymát, beletesszük a babérlevelet, majd belehelyezzük a megtisztított, kisebb darabokra vágott bárányhúsokat. 2-3 órát a pácban pihentetjük, de a legjobb ha egy éjszakára a hűtőben hagyjuk.

A tárcsában olajat hevítünk, majd a pácolt bárányhúsokat ropogósra sütjük benne.

Neked ajánljuk