Pacalpörkölt

Pacalpörkölt

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 1 kg marhapacal
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 5 ek. olaj
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 mk. szárított majoranna

Elkészítés:

A pacalt többször megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, a vizet leöntjük róla, és hideg vízben megint megmossuk. Kuktában sós vizet forralunk, beletesszük a pacalt, lezárjuk, és 2 óra alatt puhára főzzük. Fazékban 4 óra főzési idő szükséges.

Amíg a pacal fő, megtisztítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd felaprítjuk. A paradicsomot forró vízbe rakjuk , hogy le lehessen húzni a héját. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk.

A kuktát kihűtjük, kivesszük a pacalt, és csíkokra vágjuk.

Az olajat egy lábasban felforrósítjuk, megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük egy dl vízzel. Hozzáadjuk a pacalt, a fokhagymát, megszórjuk őrölt köménnyel, majoránnával, sóval, borssal. Még fél órát főzzük lassú tűzön.

Főtt burgonyával tálaljuk.

Neked ajánljuk