Pacalpörkölt körömmel

Pacalpörkölt körömmel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 kg pacal
  • 1 kg sertéshús (első láb)
  • 25 dkg disznózsír
  • 3-6 db paradicsompaprika
  • 3 db paradicsom
  • 30 dkg hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • rózsapaprika
  • őrölt köménymag
  • morzsolt majoránna
  • piros arany
  • őrölt bors
  • 2 l erőleves

Elkészítés:

Elkészítés: Mossuk át a megtisztított, felcsíkozott, konyhakész pacalt! Az első lábakat gáz felett megperzseljük (ha szükséges), majd többször váltott ecetes vízben megtisztítjuk, végül hideg vízben átmossuk. A sertéshúst bárddal feldaraboljuk.

Készítsünk pörköltalapot:

A zsírban pároljuk meg a vöröshagymát, a rózsapaprikát! Ha ezzel végeztünk, adjuk hozzá a fokhagymát, a paradicsompaprikát, a paradicsomot és a körmöt! Pirítsuk át az egészet, majd öntsünk rá annyi erőlevest, amennyi épp ellepi!

Rázogatás és keverés mellett félpuhára főzzük a körmöt, hozzáadjuk a pacalt és a fűszereket, majd készre főzzük.

Neked ajánljuk