Hozzávalók:
  • 1 kg pacal
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1/2 zeller
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 6 darab savanyított piros paprika
  • 1 csípős paprika
  • 3 tojássárga
  • 5 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
  • bors
  • ételízesítő
  • ecet
  • 1 kg pacal
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1/2 zeller
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 6 darab savanyított piros paprika
  • 1 csípős paprika
  • 3 tojássárga
  • 5 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
  • bors
  • ételízesítő
  • ecet

Pacalleves

Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Szeljük vékony csíkokra a pacalt, majd tegyük fel főni. Ha kész, szűrjük le, tegyük félre egyenlőre.

Reszeljük durvára a megtisztított zöldségeket, pároljuk meg őket egy kevéske olajon, majd adjuk hozzá a pacalt, és öntsük fel 4 l vízzel. Keverjük bele a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a vékony csíkokra vágott paprikát és a felkarikázott csípős paprikát.

Habarjuk be a levest egy kevés liszttel és tojással kikevert, vízzel felengedett tejföllel. Ízesítsük ecettel, tálaljuk forrón tejföllel, ecettel, és csípős paprikával.