Őzpörkölt vörösboros mártással

Őzpörkölt vörösboros mártással

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1,2 kg csontos őzhús
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 6 dkg pritaminpaprika
  • 2 dl vörösbor
  • csípőspaprika
  • pirospaprika
  • őrölt bors
  • zsír

Elkészítés:

A megmosostt őzhúst közepes méretű kockákra vagdalom. A paprikát és a hagymát felaprítom és hevített zsíron addig pirítom, míg aranyszínű nem lesz. A fűszerpaprikákat összekeverem és a felével meghintem a hagymát. Erre ráhelyezem a húst, jól megkeverem és nagyjából egy óráig párolom.

Ha a hús már kellően puha, a megmaradt paprikafűszert rászórom, megborsozom és megsózom, majd hozzáöntöm a vörösborunk felét.

Addig főzöm, míg teljesen elkészül, majd a megmaradt vörösbort hozzáöntöm és jól összerotyogtatom. Tálalható sós krumplival és ecetes savanyúsággal.

Neked ajánljuk