Elkészítés:
Az őzhúst két nappal a főzés előtt bepácoljuk. Az őz színhúst hártyáitól megtisztítjuk, egyforma darabokra kockázzuk.
A vöröshagymát a mangalica zsíron fűszerpaprikával megpirítva pörkölt alapot készítünk, az őzhúst beletesszük, sóval és összetört borókabogyóval ízesítjük (semmilyen más fűszert nem teszünk bele.) Mielőtt készre főne, hozzáadjuk a vargányát, rókagombát és az erdőszéli csiperkét, majd vízzel elkevert vörösborral és az áfonyalekvárral készre főzzük.
Egy nagyobb edényben sós vizet forralunk. Pár csepp étolajat teszünk a vízbe, hogy a tészta ne ragadjon össze. A forrásban lévő vízbe a tésztát puhára főzzük. Ha megfőtt leszűrjük, meleg vízzel átöblítjük.
A túrót villával áttörjük (ne maradjanak nagyobb túródarabok), majd a tolltésztával összeforgatjuk. Tálaláskor a túrós tollhegytésztát ízlés szerint kaporral megszórjuk, kapor bóbitával díszítjük, a pörkölttel kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet Taksár Ferenc küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
vadétel
,
ünnepi
,
ünnep
,
ebéd-vacsora otthonra
,
Őszi
,
téli
,
közepesen költséges
,
közepesen bonyolult
,
több, mint másfél óra
,
főétel
,
túrós