Őzgerincben sült Stefánia vagdalt (paleo)

Őzgerincben sült Stefánia vagdalt (paleo)

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 csomag bacon szalonna
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • fél cukkini
  • 2 marék darált dió
  • 1 nyers tojás
  • 6 db főtt tojás
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 cikkely fokhagyma
  • bor

a salátához:

  • 3 fej fekete retek
  • 2 fej lila hagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál tökmagolaj

Elkészítés:

A darált húshoz reszeljük a sárgarépát, a hámozott cukkinit, hozzáadjuk a nyers tojást, a diót, a kókuszzsíron megdinsztelt, apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, sóval, őrölt borssal ízesítjük, és az egészet jól összegyúrjuk.

Az őzgerinc formát a bacon szalonnával kibéleljük úgy, hogy először az egyik, majd a másik oldalon lógjon túl. A húsmassza felét a forma aljára terítjük, és a tenyerünk élével egy mélyedést nyomunk a közepébe. Ebben elrendezünk a főtt tojásokat és rárakjuk a húsmassza másik felét. (Én a tojások végeit le szoktam vágni).

Ráhajtogatjuk a szalonnát, befedjük bevizezett sütőpapírral, vagy fóliával, majd az egészet beleállítjuk egy nagyobb tepsibe. A tepsibe öntünk egy bögre vizet és 180 fokon légkeveréses funkcióval kb. 35 percig sütjük.

Levesszük a takarást, szép pirosra sütjük a szalonnát, majd a sütőből kivéve átfordítjuk az egészet a tepsibe, hogy az alját is meg tudjuk pirítani.

A fekete retek salátához nagy lyukú reszelőn lereszeljük a fekete retket, enyhén megsózzuk, majd 10 -15 percig állni hagyjuk. Hozzávágjuk a lila hagymát, ízesítjük a evőkanál mézzel és a tökmagolajjal.

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk