Otelló szőlős mini pite

Otelló szőlős mini pite

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 pohár joghurt (175 g)
  • 1 pohár kefir (175 g)
  • 1 pohár étolaj
  • 30 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 50 dkg liszt
  • 1db vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpör
  • 50 dkg leszemezett otelló szőlő

a tepsi kikenéséhez:

  • olaj
  • liszt

a szóráshoz:

  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Veszünk egy nagyobb tálat, beleöntjük a joghurtot, a kefirt, a cukrot, a vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat és jól kikavarjuk. Ezután hozzáadjuk a sütőporos lisztet is és simára keverjük.

Veszünk 6 db 13 cm átmérőjű pite formát, kikenjük olajjal és megszórjuk liszttel. A tészta felét belesimítjuk a piteformákba. Minden formát megszórunk szőlővel, majd a maradék tésztát tejére simítjuk, végezetül elosztjuk a tetején a megmaradt szőlőt.

Az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 perc alatt megsütjük. Ha megsült, hagyjuk langyosra kihűlni, mert így könnyebb lesz szeletelni.

A tetejét megszórjuk porcukorral.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk