Őszibarackos saslik oregánós burgonyapürével

Őszibarackos saslik oregánós burgonyapürével

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé vagy (pulyka)
  • 6 érett, de kemény húsú őszibarack
  • 5 szál oregánó
  • 4 evőkanál olívaolaj

a körethez:

  • 60 dkg csirkemellfilé vagy (pulyka)
  • 6 érett, de kemény húsú őszibarack
  • 5 szál oregánó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 60 dkg burgonya
  • 3 evőkanál vaj
  • 5 szál oregánó

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk és 2x2 centis kockákra daraboljuk. Az őszibarackot meghámozzuk, kimagozzuk, nagyobb darabokra vágjuk.

A körethez a burgonyát meghámozzuk, bő hideg vízbe tesszük. Az összes oregánót leöblítjük, finomra vágjuk.

A csirkemellkockákat és az őszibarackot váltakozva nyársakra húzzuk, sóval, borssal, a fele oregánóval ízesítjük és meglocsoljuk az olívaolajjal. Grillserpenyőben vagy faszénparázs fölött, a forró rostélyon minden oldalukat 12-15 perc alatt pirosra sütjük. (Nagyon figyeljünk, hogy a húst ne süssük túl, mert gyorsan kiszárad, a barack pedig túlpuhul és leesik a nyársról!)

Közben a körethez a kicsi darabokra vágott burgonyát bő sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, még forrón burgonyanyomóval összetörjük és hozzáadjuk a vajat, és a maradék oregánót. Végül kézi habverővel könnyű habosra keverjük. Tálaláskor a forró barackos saslikokat az oregánós burgonyapürével kínáljuk.

Neked ajánljuk