Őszibarackos saslik oregánós burgonyapürével

Őszibarackos saslik oregánós burgonyapürével
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemellfilé vagy (pulyka)
  • 6 érett, de kemény húsú őszibarack
  • 5 szál oregánó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • a körethez:
  • 60 dkg burgonya
  • 3 evőkanál vaj
  • 5 szál oregánó
  • 60 dkg csirkemellfilé vagy (pulyka)
  • 6 db érett, de kemény húsú őszibarack
  • 5 szál oregánó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 60 dkg burgonya
  • 3 evőkanál vaj
  • 5 szál oregánó

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk és 2x2 centis kockákra daraboljuk. Az őszibarackot meghámozzuk, kimagozzuk, nagyobb darabokra vágjuk.

A körethez a burgonyát meghámozzuk, bő hideg vízbe tesszük. Az összes oregánót leöblítjük, finomra vágjuk.

A csirkemellkockákat és az őszibarackot váltakozva nyársakra húzzuk, sóval, borssal, a fele oregánóval ízesítjük és meglocsoljuk az olívaolajjal. Grillserpenyőben vagy faszénparázs fölött, a forró rostélyon minden oldalukat 12-15 perc alatt pirosra sütjük.
(Nagyon figyeljünk, hogy a húst ne süssük túl, mert gyorsan kiszárad, a barack pedig túlpuhul és leesik a nyársról!)

Közben a körethez a kicsi darabokra vágott burgonyát bő sós vízben puhára főzzük,
leszűrjük, még forrón burgonyanyomóval összetörjük és hozzáadjuk a vajat, és a
maradék oregánót. Végül kézi habverővel könnyű habosra keverjük. Tálaláskor a forró
barackos saslikokat az oregánós burgonyapürével kínáljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti