Őszibarackos pulykasaslik

Őszibarackos pulykasaslik
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemellfilé vagy (pulyka)
  • 6 érett, de kemény húsú őszibarack
  • 5 szál oregánó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • a körethez:
  • 70 dkg burgonya
  • 3 evőkanál vaj
  • 1/2 dl tej
  • 5 szál oregánó
  • 60 dkg csirkemellfilé vagy (pulyka)
  • 6 db őszibarack
  • 5 szál oregánó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 70 dkg burgonya
  • 3 evőkanál vaj
  • 1/2 dl tej
  • 5 szál oregánó

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk és 2x2 centis kockákra daraboljuk. Az őszibarackot meghámozzuk, kimagozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. A körethez a burgonyát meghámozzuk, bő hideg vízbe tesszük. Az összes oregánót leöblítjük, finomra vágjuk.

A csirkemellkockákat és az őszibarackot váltakozva nyársakra húzzuk, sóval, borssal, a fele oregánóval ízesítjük és meglocsoljuk az olívaolajjal. Grillserpenyőben vagy faszénparázs fölött, a forró rostélyon minden oldalukat 12-15 perc alatt pirosra sütjük. Nagyon figyeljünk, hogy a húst ne süssük túl, mert gyorsan kiszárad, a barack pedig túlpuhul és leesik a nyársról!

Közben a körethez a kicsi darabokra vágott burgonyát bő sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, még forrón burgonyanyomóval összetörjük és hozzáadjuk a vajat, a tejet, és a maradék oregánót. Végül kézi habverővel könnyű habosra keverjük. Tálaláskor a forró barackos saslikokat az oregánós burgonyapürével kínáljuk.