Őszibarackos kocka

Őszibarackos kocka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1,5 dl tejföl
  • 1,5 dl olaj
  • csipet só
  • 35 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 8-10 db őszibarack vagy befőtt darabolva
  • 5 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1,5 dl tejföl
  • 1,5 dl olaj
  • csipet
  • 35 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 8-10 db őszibarack vagy befőtt darabolva

Elkészítés:

A barackot meghámozzuk és feldaraboljuk

Az egész tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük. Belereszeljük a citromok héját, hozzákeverjük a tejfölt, majd kis részletekben beleöntjük az olajat. Utoljára beleszitáljuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztet és sima masszát keverünk belőle.

Egy 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a tésztát és teleszórjuk a barackdarabokkal. 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Amikor kihűlt a tészta, vékonyan meghintjük porcukorral és kockákra vágjuk. Finom citromos-édes tészta a gyümölccsel. (A barack nem süllyed le a tészta aljára.)

Megjegyzés:

A receptet Lakos Istvánné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti