Elkészítés:
A barackokat megmossuk, lehámozzuk és felszeleteljük. A tortaformát kivajazzuk és kilisztezzük. Ebbe mérjük ki a porcukrot és a vajat. Szép simára kikeverjük, majd egyenletesen eloszlatjuk a forma alján. A barack szeleteket enyhén belenyomkodjuk.
Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót és a sütőport. Jól összekeverjük. Egy konyhai robotgép segítségével krémes állagúra keverjük a vajat a cukorral és a mandula aromával, ezt követően hozzákeverünk 1 egész tojást. Alacsony fokozaton hozzákeverjük a liszt felét és a tejet, amikor jól elvegyült, hozzáadjuk a maradék lisztet is. Szép simára keverjük. Az így kapott tésztát a barackok tetejére kanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. 5 percig hagyjuk pihenni, majd egy tányér segítségével megfordítjuk a tortát, így a barackok kerülnek felülre.
Fantasztikus ízvilág!
Megjegyzés:
A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti