Őszibarackos fordított torta

Őszibarackos fordított torta
Elkészítési idő
3,0 8 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az „
  • aljához”
  • :
  • 57 g vaj (lágyítva)
  • 110 g porcukor
  • 3 vagy
  • 4 őszibarack (szeletelve)
  • a tésztához:
  • 70 g vaj
  • 100 g cukor
  • 1/4 teáskanál mandula aroma
  • 1 tojást
  • 125 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 60 ml tej
  • 57 g vaj (lágyítva)
  • 110 g porcukor
  • 3-4 db őszibarack
  • 70 g vaj
  • 100 g cukor
  • 1/4 teáskanál mandula aroma
  • 1 db tojást
  • 125 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/4 teáskanál
  • 60 ml tej

Elkészítés:

Fantasztikus ízvilág!

A barackokat megmossuk, lehámozzuk és felszeleteljük. A tortaformát kivajazzuk és kilisztezzük. Ebbe mérjük ki a porcukrot és a vajat. Szép simára kikeverjük, majd egyenletesen eloszlatjuk a forma alján. A barack szeleteket enyhén belenyomkodjuk.

Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót és a sütőport. Jól összekeverjük. Egy konyhai robotgép segítségével krémes állagúra keverjük a vajat a cukorral és a mandula aromával, ezt követően hozzákeverünk 1 egész tojást. Alacsony fokozaton hozzákeverjük a liszt felét és a tejet, amikor jól elvegyült, hozzáadjuk a maradék lisztet is. Szép simára keverjük. Az így kapott tésztát a barackok tetejére kanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk rajta.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. 5 percig hagyjuk pihenni, majd egy tányér segítségével megfordítjuk a tortát, így a barackok kerülnek felülre.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!