Őszibarackos csirkemell

Őszibarackos csirkemell
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 db csirkemellfilé
  • 1 dobozos őszibarack
  • 1 teáskanál méz
  • két diónyi vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • csipetnyi bors
  • cayanne bors
  • 1 dl fehérbor (nálam Tokaji volt)
  • 3 db csirkemellfilé
  • 1 dobozos őszibarack
  • 1 teáskanál méz
  • két diónyi vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • csipetnyi bors
  • cayanne bors
  • 1 dl fehérbor (nálam Tokaji volt)

Elkészítés:

A húsokat kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

Egy serpenyőben az olajat és a vaj felét megmelegítjük, beletesszük a csirkemell csíkokat és nagy lángon megsütjük, közben megforgatjuk, hogy minden oldala piruljon. Megszórjuk a cayanne borssal (aki szereti csípősebben, többet is tehet rá), beletesszük a mézet, a barackokat (én felezve tettem bele) majd ráöntjük a bort.

Lefedve készre főzzük (nem kell sokáig), majd petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Nagyon finom.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!