Őszibarack sütemény

Őszibarack sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 1-1,2 dl tej
  • a töltelékhez
  • 40-50 ml tej
  • 3 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 kávéskanál rumaroma
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 2-3 teáskanál porcukor
  • a díszítéshez
  • vérnarancs-aroma
  • zöld mandulaaroma
  • cukor
  • bukszus levél
  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 1-1,2 dl tej
  • a töltelékhez
  • 40-50 ml tej
  • 3 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 kávéskanál rumaroma
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 2-3 teáskanál porcukor
  • a díszítéshez
  • vérnarancs-aroma
  • zöld mandulaaroma
  • cukor
  • bukszus levél

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat a vajjal elmorzsoljuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta. Alaposan átgyúrjuk, és diónyi gombócokat formázunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk. 180 fokos sütőben megsütjük őket. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert kemény lesz a tészta!

Még langyosan a lapos oldaluk felől kikaparjuk a belsejüket. Az így kapott morzsához adjuk a lekvárt, a rumaromát, a porcukrot, a kakaót és a tejet. Elkeverjük, és ha túl keménynek találjuk, még pluszban adunk hozzá tejet.

A masszát visszatöltjük a kivájt gombócokba és kettőt-kettőt „összeragasztunk”. Egyik oldalukat vérnarancs-, a másikat pedig mandulaaromába mártjuk, majd cukorba forgatjuk őket. Levéllel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti