Őszibarack gluténmentesen

Őszibarack gluténmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 70 dkg rizsliszt
  • 2 dl tej
  • 20 dkg zsír
  • 30 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • *
  • a töltelékhez:
  • a kisült tészta kikapart belseje
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 1 fiola rumaroma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kb. 2 dl tej
  • *
  • a díszítéshez:
  • 1 fiola vérnarancs aroma
  • 1 fiola mandula aroma
  • *
  • a forgatáshoz:
  • kristálycukor
  • 70 dkg rizsliszt
  • 2 dl tej
  • 20 dkg zsír
  • 30 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • a kisült tészta kikapart belseje
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 1 fiola rumaroma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 1 fiola vérnarancs aroma
  • 1 fiola mandula aroma
  • kristálycukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet is, és sima tésztát gyúrunk belőle. A tésztát 1 órát pihentetjük hűtőben.

A pihentetett tésztából dió nagyságú golyókat formázunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatunk. A gombócokat előmelegített sütőben 180°C-on kb. 15perc alatt világosra sütjük. (Figyeljünk nagyon rá, elég ha egy kis színt kap, nem szabad túlsütni!)

Még melegen kikaparjuk a sütik belsejét. A kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, majd hozzáöntjük a lekvárt és a rumaromát is, majd a vajat és végül a tejet apránként adagolva hozzáadjuk. (A masszának jól formázható „kókuszgolyó” masszának kell lennie.)

2-2 gömböt egy kiskanál segítségével megtöltünk, majd összeragasztjuk azokat. Az aromákat 1-1 kis tálba öntjük, két-két evőkanál vízzel hígítjuk, és foltokban megkenjük a barack felületét, és azonnal kristálycukorba forgatjuk a sütiket.

Érdemes hagyni pár órát szikkadni, ezt követően fogyasztható is.

Az elkészült barackok jól tűrik a fagyasztást!

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti