Őszibarack

Őszibarack
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 20 dkg zsír
  • 30 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 3 kanál liszt
  • 2 dl tej
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • valamint:
  • liszt
  • a töltelékhez:
  • a kikapat tészta
  • darált dió
  • rum vagy rumaroma
  • kakaó
  • 10 dkg vaj
  • cukor
  • néhány evőkanál tej
  • a külsejéhez:
  • vérvörös és mandula aroma
  • tojásfehérje
  • cukor
  • 20 dkg zsír
  • 30 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 3 kanál liszt
  • 2 dl tej
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • liszt
  • a kikapat tészta
  • darált dió
  • rum vagy rumaroma
  • kakaó
  • 10 dkg vaj
  • cukor
  • néhány evőkanál tej
  • vérvörös és mandula aroma
  • tojásfehérje
  • cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól kikeverjük és két órát pihentetjük. Utána annyi lisztet keverünk bele, amennyit felvesz jó gombóc tésztának.

Dió nagyságúra formázzuk és szép ritkán sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük.

Ha kisült, a közepét kikaparjuk és egy tálba tesszük. A kikapart tésztához ízlés szerint adunk darált diót, rumot vagy aromát, kakaót, belekeverjük a vajat, ízlés szerinti cukrot, pár kanál tejet. Ha kész a massza, visszatöltjük a kivájt gömbökbe és kettőt összeragasztunk.

Vérvörös és mandula aromába forgatjuk, majd tojásfehérjébe és cukorba.

Megjegyzés:

A receptet Kovácsné Tar Bernadett küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti