Őszi darafelfújt

Őszi darafelfújt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 liter tej
  • 1 bögre búzadara
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csipet fahéj
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 4 db tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • aszalt szilva és vörösáfonya
  • 2 evőkanál barnacukor
  • valamint:
  • baracklekvár
  • 1 liter tej
  • 1 bögre búzadara
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csipet fahéj
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 4 db tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • aszalt szilva és vörösáfonya
  • 2 evőkanál barnacukor
  • baracklekvár

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kb. 1 liternyi tejhez hozzáadjuk a búzadarát, a vaníliás cukrot, a fahéjat, és tejbedarát készítünk belőle lassú lángon. Picit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a kókuszzsírt.

Különválasztjuk a tojássárgáját, hozzáöntjük a tejbedarához, a fehérjét pedig kemény habbá verjük az 5 evőkanál kristálycukor fokozatos hozzáadásával. Ha kész a hab, összekeverjük a daramixszel, és tortaformába vagy szilikonos sütőformába öntjük, majd megszórjuk aszalt gyümölcsökkel és ízlés szerint barna cukorral, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Ez a desszertet baracklekvárral együtt fogyasztva a legfinomabb.

Megjegyzés:

A receptet DrottyaK küldte be. Köszönjük!