Ostoros kalács

Ostoros kalács
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3,5 dl tej
  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • *
  • a tojáskrémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 4 evőkanál kakaó
  • 3,5 dl tej
  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • csipet
  • *
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 4 evőkanál kakaó

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóhoz adva alaposan kidolgozva lágy tésztát készítünk. A tésztát meleg helyre félretesszük, hogy duplájára keljen.

A megkelt tésztát 6 felé osztjuk. A hat tésztát egymás után kinyújtjuk, megkenjük a kakaós krémmel és henger alakúra sodorjuk. Hármasával összefonjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még 15-20 percig kelni hagyjuk. Ezután lekenjük a tetejüket tojással és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Pusománé Márika küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti